free glitter text and family website at FamilyLobby.com

Jgn lupa melanggan RSS Feed blog ini untuk mendapatkan tips-tips menarik dari Genius Baby On Board.

Masukkan alamat emel anda di sini:




Friday, July 1, 2011

Kejutan Hari Lahir Yang Membuatkan Air Mata Aku Meleleh..!


Cop! Cop! B'day aku lagi 25 hari...So, jangan ucap dulu wokey. Hahaha.. Tapi disebabkan tergamam, terkejut, tak sangka, terharu dan segala macam TER lagi, aku dengan segeranya nak buat karangan dalam blog yg dah jadi tempat tempua nak bersarang ni. Hehehhee.. Kerana sangat terharu dan sebagai tanda terima kasih pd suami tercinta dan kenangan abadi dalam blog me & anak-anak ni. :) 

As uols can see, lama jugak aku tak update blog, jangan lah tanya kenapa, sebab jawapan dia sama jer .. bz sgt sampai takder masa nak update, idea banyak tapi satu pun tak terluah! Baru anak dua .. kalau anak 5 aku rasa silap2 satu perenggan jer aku tulis sebulan! Hahahhaa.. Tapi today aku tetap nak tulis kerana kejutan yang melampaui tahap imaginasi yang aku terima dari suami tersayang- siapa lagi kalau bukan cik Saiful Rizal kita. :) 

Aku memang tahu my hubby ni sgt romantik in his own way ..sejak dari bujang dulu, sejak kapel2 dulu, memang my hubby sgt romantik.. tapi bukan stok romantik melampau yg kita naik muak tuh ..ehehhee.. just nice and he touch my heart in his way yang aku rasa sgt dihargai dan rasa dia sgt memahami kehendak aku. Kehendak aku pulak bukanlah susah nak ditunaikan rasanya, siapa yang kenal aku, dan siapa yang selalu ikuti  perkembangan aku dalam blog dr dulu sampai sekarang mungkin boleh nampak yang aku bukan jenis materialistik atau suka pada benda2 mahal @ branded, emas atau permata. Aku sempoi jer .. kalau aku rasa barang tuh valuable, bagus, berkualiti dan sesuai dengan harga dan poket aku, aku beli, kalau semata-mata sebab brand, sorry its not me! I dont want to spent my hard earn money pada sesuatu jenama popular dan digilai untuk nampak "bagus" pd pandangan mata masyarakat.. :)  Ok dah hampir melalut..so get back on track..! :P

This afternoon, jiran aku ketuk pintu rumah lepas aku balik dari McDonalds utk belikan Q fries yang dia suka makan. Jiran aku bagi satu box dan aku tgk box tuh utk Saiful Rizal. Jiran aku kak Fairuz kata dia  nampak Posmen htr tapi aku takder umah so dia tolong amikkan. Aku nampak ada tulis Amazon.com. Birthday Q baru lepas so aku ingat maybe hubby belikan Q hadiah from oversea kot? Dalam hati aku sempat mengumpat plak tuh! Hahahha - "Amboi laki aku takmo kalah nak gak belikan hadiah from obersea utk anak? Ooo...nak tiru aku lah tu!!" Hahhahaa... (sebab aku pun belikan Q DVD from internet, susah nak dapat DVD Nursery Rhyme yg best dan bagus kat Msia, so kenalah beli kat tenet jer...nak share tapi tak sompek2, Q dah lenjan!) Dalam pada tuh, aku terpikir gak, ker aku yg beli tapi aku letak nama hubby yerk? Iskkk..apsal boleh lupa nih? Caittt..perasan jer!

Kotak misteri yang sampai di tangan aku! Hhehe..

Dalam pada blur2 tuh, aku dgn selambanya koyak sikit kotak tu, memang dah confirm lah hadiah Q kononnya, sebab aku nampak dia tulis Book kat kotak tu. Tak sabar aku nak tgk buku apa laki aku belikan utk Q. Dalam hati ngumpat lagi - "Pandai pulak laki aku nih pilihkan buku untuk anak? Selalu cakap ngan aku dia tak reti nak pilih buku? Hmmm..Buku apa nih???"  Bila aku koyak sikit, aku nampak buku tuh berbalut plastik lutsinar dan bewarna biru. Aku punya teruja nak tgk sampai tak perasan Amazon ada tulis tajuk buku dan ucapan kat kertas yang ditampal sekali dengan buku tu. Dan punyalah blur tahap dewa bercampur dengan otak kotor sebab nampak buku tuh color biru dan plain jer, aku terpikir plak - "Iskkkk..apa buku budak macam nih? Plain jer? Tak colorful pun? Alamak??? Entah-entah buku KAMASUTRA tak? Siap color biru nih ha? Mampus aku!!" Hahhahahahaha... Aku tau korang mesti gelak punya baca statement ni kan? Serius memang bila aku ingat balik pun aku gelak giler ... Apa ker bangak sangat otak aku nih sampai ke situ aku leh pikir? Hahhahahaha.. Hubby beli buku KAMASUTRA kat Amazon? Wakakakkaka...(gelak guling2...) Btw, Ada ker jual buku tuh kat Amazon? Wakakakakka...Bongok tahap dewa si Watie nih!

Blur tahap dewa sampai tak terbaca apa informasi kat buku tuh! Boleh aku ingat buku KAMASUTRA sebab dia biru dan tak menarik untuk kanak-kanak tgk, so tak mungkin buku ni utk Qarissa! Hahahaha..

Aku memang tak bukak plastik tu pun, memang nampak color biru jer, belakang buku tuh plak dorang tutup dengan kotak keras, so memang tak nampak. Aku dah  cuak dah time tuh, aku kata dalam hati, "Alamak!! Ni bukan buku anak nih, habislah aku bukak kotak nih tanpa izin hubby! Dahlah nama dia kat kotak tuh, suka2 hati jer aku bukak barang dia. Habislah aku!" Walaupun aku tahu hubby tak kesah sgt tapi aku tetaplah hormat privacy dia kan. Tak syoklah suka2 hati bukak barang dia. Adoii... mmg cuak ah time tu. tengah2 cuak tuh...aku ternampak kertas yang ditampal tuh...Aku terus baca dan aku bertambah-tambah TERKEJUT bila tgk tajuk dia dan ucapan yang diberikan tu! Macam-macam yg bermain kat fikiran aku - Happy giler, terharu, tak sangka, takut dan macam-macam lagi. Dalam hati aku kata, "Ya Allahhhhhhh! Ni bukan untuk anak ker?? Untuk aku ker sebenarnya??" Dan teruslah aku teringat yg dah masuk bulan July, so hubby mesti beli buku ni utk aku as birtday present!! Goshhhhh....habislah aku!!

Baru terhegeh2 nak baca apa yg tertulis kat atas buku tuh lepas tak nampak buku tuh tajuk apa sebab dah tertutup dengan lapisan kotak. Mesej tuh yg paling aku terharu - To My SOULMATE, YOU are OUR Inspiration! From: Daddy/Qarissa/Quzayra. 

Terus aku call hubby dan buat-buat tanya. Hihihhihi... Hubby terus kata, "Tu barang I! Jangan bukak!!!!" Dan aku terus tergelak sambil bg ayat cover line, "Errrr.... kotak dia dah basah sikit yang, I dah koyak kan ..I ingat hadiah U untuk anak .. errrr... errr... heeehehehe.." Pastu aku terus tergelak-gelak ...dan hubby pun sama-sama gelak sebab dia dah tau suprised dia utk aku dah tak suprised lagi ... BUT actually ia sememangnya satu SUPRISED yg sangat-sangat menjadi dan sukar dilupakan! Apatah lagi bila mendapat sesuatu yg sudah lama kita cari seluruh KL dan tak jumpa, kemudian kita dapat pulak benda tuh sebagai hadiah dari insan yang paling disayangi dan terdekat dalam hidup dan hati kita. Serius aku terus jadi speechless dan meleleh gak lah air mata bila mengenangkan betapa sang suami ini sentiasa cuba memenuhi kehendak hati aku yang kadangkala 'keras dan degil'. Kalau nak satu barang tuh, selagi boleh nak dapatkan, walaupun boleh jer beli kat internet, tapi tetap jugak nak pegang, nak rasa, nak sentuh dulu sebelum beli. Hahahha... nama pun pompuan kan? 

Mesti korang pelik, buku apalah si Watie nih nak sangat sampai terkejut beruk & suka sangat tetiba buku tuh dah ada depan mata? Hahahhaa..ni lah bukunya, dan kalau korang jadi aku pun, korang akan suka sgt bila dapat genggam buku ni, cam genggam satu kejayaan korang tau tak? Sebabnya, aku dah mencari buku nih sangaaattt lama.aaa..sampai aku call si Mommy Lyna tuh, tanya kat mana nak dapat, dia kata kat Kinokuniya ada jual hard cover, tapi aku tak berkesempatan nak ke sana langsung, so aku tak tahu ada ke tidak buku tuh bila aku pergi, tapi, SETIAP KALI aku keluar ke shopping mall yang ada kedai buku, mulut aku tak sudah2 sebut tajuk buku nih kat Customer Service dia, dengan harapan ada jual tapi malangnya, langsung takder. Yang ada cuma cassete sahaja, tu pun takder stok. Frust btol aku tau. Hanya suami jer yang paham betapa isteri dia nih tak putus asa mencari buku ni sebab dia yang selalu temankan dan tolong tanyakan. Sungguh aku tak sangka, hubby tersayang ambil inisiatif untuk memenuhi kehendak hati aku dengan membelikannya sebagai hadiah ulang tahun kelahiran aku yg ke 31. Sedih & terharu dan dalam masa yang sama, aku rasa INILAH HADIAH HARI LAHIR TERBAIK pernah aku terima. :) 

Buku yang aku cari-cari selama ini. Betapa hebatnya rasa bilaa dapat pegang dan baca buku nih!:) Hard Cover summore, and Zayra kata Uncle ni encem!:)

Terima kasih sayang, from the bottom of my heart, terima kasih kerana sering memahami isteri you, dan sering cuba untuk menggembirakan I. You tahu betapa sukanya I dapat hadiah buku nih dari U, thanks a lot. I masih ingat U belikan I buku SODOKU, Brain Teaser dan penanda buku berlampu masa I preggykan Zayra, so that I boleh baca buku tgh malam dan buat aktiviti SUDOKU tu dalam gelap. U really know how to tackle me, how to make me happy and you know that its not the expensive gifts that I want, all I want is your love, your concern and the small little things that you care about especially my feelings. :) I am so grateful to have you as my husband...:) Thank you dear...:) I love you more and more each day ..:) Dan I akhiri entry ni dengan tagline yg biasa I cakap kat U - yang kini hangat diperkatakan kat FB Wall I (Wakakakak..sabar jer haku!) - "Muahhhhsss kat semua tempat!!!" 


* Walaupun aku baru jer start baca buku ni tadi, I strongly suggest sesiapa yang dahagakan motivasi dan rasa life dia upside down to read and see his video on You Tube, sangat menginspirasikan dan bermotivasi! Dan bagi ibu-ibu yang ada FAMEKids, bolehlah jadikan bahan bacaan untuk kita lebih tabah menempuhi hari2 yang mendatang bersama anak tersayang. Bukan itu sahaja, bagi ibu yang ada anak yang fizikal OKU like Zayra atau Fahry, buku ini sememangnya istimewa untuk mereka baca bila besar nanti. :) 

post signature
post signature

No comments: