free glitter text and family website at FamilyLobby.com

Jgn lupa melanggan RSS Feed blog ini untuk mendapatkan tips-tips menarik dari Genius Baby On Board.

Masukkan alamat emel anda di sini:




Monday, December 28, 2009

Qarissa Did It Again! She Read Out Loud!

Yehaaa! Happy aku! Dapat capture lagi the moment time buat reading session ngan dia malam 24 December 2009 yang lepas. Aku tgh lepak-lepak depan TV layan Alkisah Raja Lawak, then aku amiklah board dia, & say to her, "Jom kita buat reading session jom Sayang!". Member nampak ghairah lah pulak... hahaha..aku pun bgtau hubby, "Ayang, rekodlah video anak tgh baca nih, mood tgh baik, u duduk belakang kerusi ni, jgn bg dia nampak!". Hahahahhaa...Bukan apa, kalau Q nampak Daddy dia tgh rekod aksi dia, confirm kena rampas. Tak jadilah projek we all nanti! Dia lately memang suka tgk camera, cuma ada certain2 time jer dia tak kisah aku rekod, but most of the time, dia pun nak join sama tgk camera tuh. Sebab tu kena sorok-sorok.

Memandangkan sebelum ni aku dapat capture aksi dia sebut beberapa perkataan, (sapa yang lum tgk, boleh tgk kat SINI kay), so kali nih aku decide nak tulis perkataan yang lain pula. At least adalah kenangan utk aku tunjuk kat dia bila besar nanti, perkataan-perkataan yang berbeza yg Q boleh sebut sebelum umurnya mencecah 18 bulan. Hheheh.. Ada lagi few words yg tak sempat we all rakam, entah bila lah aku leh rakam tuh, harap-harap dalam waktu terdekat sebab aku nak compile semua dalam satu DVD & watch together with her later on. Aku siap senaraikan lagi apa perkataan yang dia dah boleh sebut setiap kali we all buat reading session supaya senang aku nak monitor perkembangan Qarissa. Aku baru-baru nih ada belajar to convert all the video dari camera ke DVD, so aku convert semua video dari zaman Q baby sampailah sekarang. Berjasa sungguh Lumix aku tuh, hehehe..bila aku dapat tgk semua aksi Q kat TV, rasa happy sgt .. adalah kenangan dengan dia sampai tua nanti.

Inilah aktiviti we all setiap hari, & Q love it so much!!!

Once record jer, aku terus semangat transfer ke Lappy utk tgk dengan lebih jelas, tengah-tengah semangat aku tgk, tetiba aku nampak ada "sesuatu" yg tak sepatutnya ternampak dah ternampak pulak..Siut betul lah! Buat malu den jer! Nak cover & edit aku tak reti. Hahaha...arghh..pedulilah ..bukan aku sengaja kan..Paham-paham jer lah, ibu mengandung semua nak longgar-longgar, sampai dah terlebih longgar pun tak perasan makcik ni noks..Wakakaka... Takperlah, korang abaikan apa yg korang nampak tuh yer kengkawan, korang fokus kat board tu jer ..Muka aku pun tak nampak dalam video nih! Wakakkaka... nasib baik noks.. Hahahha..

To My Dear Qarissa, U did it again darling! Happynya Mummy tgk Q dah becok & bijak sekarang. Nanti Mummy ajar lagi ok Sayang!!! Sorrylah geng, kena guna You Tube lagi sebab file lebih dari 100 Mb, sabarlah kalau video ni tersengguk-sengguk kay..Aku rasa, kalau nak clear, korang kena tunggu dia habis buffering dulu, dengar sampai habis yg sengguk-sengguk punya part, then kena ulang balik, baru dia clear kot. Kalau tak jugak...nasib badan lah tu.... Hhehehe

Kali ni punya words, Q sebut - Sit, Mouth,Cat, Bird, Book & Big!
Jgn marah ahh...time belajar kaki silang lagi tau! Hover uuu!Hhaha

*feel free to contact me, Watie @ 016-2033340 for appointment & consultation on early education*

It's A "Game" For Her!

No comments: