free glitter text and family website at FamilyLobby.com

Jgn lupa melanggan RSS Feed blog ini untuk mendapatkan tips-tips menarik dari Genius Baby On Board.

Masukkan alamat emel anda di sini:




Saturday, February 13, 2010

Video 4 - Reading Session Yg Lawak From Q!

Hhahaaa..dalam banyak-banyak video yang sempat aku rakamkan, aku rasa video ni paling lawak..sebab anak aku dah macam Dolphin dah gamaknya..siap kena upah makan KFC lagik time wat reading session ..Hhahaha..

Actually, aku tak plan pun nak amik video nih..sebab tuh lah korang tgk mak Qarissa dah macam maid baru sampai dari Surabaya. Wakakka...malu haku noks... korang jgn pedulikan mak Q tuh hokay!! Sebenarnya, waktu ni dah malam. Si Qarissa ni tetiba suka makan Cheezy Wedges yg hubby beli. Dia punya excited makan sampai menangis bila tgk mender tuh dah habis. Siap buat expression terkejut sambil pusing2kan tgn nak bgtau hubby yang wedges tu dah habis...So aku terpaksa lah bg dia makan ayam KFC pulak sebab nak pujuk dia. Then tengah-tengah makan, tetiba aku terasa nak amik video dia tgh makan sambil wat reading session..idea weng tengah malam sebelum tidur namanya tuh!.

Yg lawaknya si Q nih, time tgh wat reading session tuh, leh plak nak ngada2 ngan aku. So cheeky. Aku nak tergelak bila dia tolak2 board tu takmo baca word ELBOW, sekali bila dah dapat ayam, terus sebut ELBOW, siap tunjuk elbow dia lagik..lawak ah anak Mummy nih...:)

Time word HUG pulak, lepas dia sebut that word, semangat nak tunjuk action sekali. Bukan main sakit perut aku dia tolak2 sebab nak hug aku...selalunya dia akan terus berdiri belakang aku sambil hug leher aku, kali ni tak dapat peluk dari belakang, habis perut aku dia tolak..Sakit hokayyy--dah lah tengah menegang baby lam perut ni!!

Tapi yg paling best bila dengar dia sebut TURTLE! Accent yang sungguh poyo hokay! American accent lah kononnya .. tak mainlah bahasa baku2 cam kita nih..slang tak tahannn...hover anak MUMMY! Memang semua org suka dgr dia sebut TURTLE tuh. gedik gilossss... Wakakaka...

Pastu pulak, time HAND, dia nampak pulak Daddy dengan camera, teruslah jadi "mission failed". Takmo dah dia baca, siap tolak2 lagi board tuh, nak gi kat Daddy ..hehhehe..comey ah anak Mummy nih ..:) Sakit siut perut haku bila dia sibuk nak pijak perut aku utk pergi kat Daddy tuh!


Kali nih, words yang sempat dirakamkan dalam VIDEO tak sengaja tengah malam ni ialah: HAIR, ZOO, ELBOW, TURTLE, APPLE & HUG..:)

Q oh Q, ko lah buah hati Mummy & Daddy!!! Good job Darling!!!

Qarissa @ My Sweet & Smart Dolphin!!


*feel free to contact me, Watie @ 016-2033340 for appointment & consultation on early education*

Proud Of My Baby,

2 comments:

mazz said...

moment yg mmg manis kan....

Watie Aziz said...

mazz, aah yang ..mmg sangat manis dan indah bila i tgk balik that video..hehehhehe