free glitter text and family website at FamilyLobby.com

Jgn lupa melanggan RSS Feed blog ini untuk mendapatkan tips-tips menarik dari Genius Baby On Board.

Masukkan alamat emel anda di sini:




Monday, November 29, 2010

Playgroup @ GBOB Week 3 Yang Havoc!

Wow, Playgroup Week 3 @ GBOB telah pun berlangsung dengan jayanya last week. My hubby kerja half day so sempatlah dia amik banyak gambar for that day, kalau dia takder ..selalunya i managed to capture masa art session jer ..:)

Singing Action Time Using Maracas
Taking turns to collect the balls inside the bag
Balls Are Bouncing Beh, Beh, Beh! Beh is the sound of B!
Yeahhhh! Genius Little Khalifah!

This week we all learned about Feelings yang Allah kurniakan pada kita. We should be grateful to Allah The Almighty for the feeling we have inside us. Memang sungguhlah feelingnya that day sebab nampak macam2 kerenah dan "feeling" kat budak2 genius nih semua. Ada yang gembira, ketawa, suka, nangis, malah yang tantrum pun ada! Hheheh.. Maklumlah, maybe baru datang Trial Class, so persekitaran dan perjumpaan dengan kawan-kawan baru membuatkan mereka rasa takut dan tak selesa kot. Plus Mommy tak bagi pegang itu-ini, dorang tak dapat apa yang dikehendaki, tantrumlah kan ..apa lagi.. heheh.. I paham sangat sebab Qarissa kalau tantrum memang Ya Rabbi ..kepala pun leh hentak kat dinding tau! Ekkeke.. tak padan girl! But Insya Allah, kalau selalu datang dan jadikan ianya ritual activity weekly, anak akan happy, lebih social dan pandai bawak diri and dont forget - smart too! :)

Learning Feeling Through Our Face. Bijak2 semua kiddos!
Everybody's Taking Turn to stick the part of the face!
Having fun together!

Lots of activities we all buat that day, dan all related to the theme - Feelings. Nyanyi lagu pasal feelings, Learning time pun pasal feeling. Art session pulak kita buat B Mask sebab this week we all belajar Alphabet B. Seronok rasa bila I tunjuk huruf B kat semua kids and ask them what letter is that during Art Session, they answered it correctly! Semua cakap B. Alhamdulillah, they know the letter and the sound. Senang lah cikgu tadika punya kerja pasni kan? Insya Allah ..:)

Art Session - B Mask!
Color Dulu guna Crayon
Then, stick the colorful paper on it!
Adam dengan gembiranya menyakat Danial, dia cucuh Crayon dalam gam, then color. Bijak kan? Hhehee...
3 Stooges yang sungguh kreatif menjadikan Puch Bear sebagai kuda tunggangan!
Hasil yg membanggakan dari anak-anakku!

Rasa seronok bila setiap ritual activities yang dilakukan setiap minggu dah mula di ingati dan disukai oleh semua kids especially yang dah enroll. They remember the song and try to do the action, malah mana2 activities yang ritual tuh dorang sangat suka dan tak sabar nak ikutinya. My dotter Q pun excited bila I nyanyi lagu Love Allah. Siap teleng-teleng kepala, senget2 bahu lagi time nyanyi .. Hhahaha.. Comey jer tau!

Tgklah Qarissa dgn badan yg disenget2kan ikut lagu masa nyanyi Love Allah! Hehe..
Guna Rhythm Stick masa nyanyi lagu I'm HAPPY!
Opposite Day - Happy & Sad Game!
Bubbles Time!
Parachute Time!
The kiddos love it!
Hana try to poke the bubbles!
Kiddos sungguh excited with the bubbles!

Jomlah kita layan gambar2 ni semua..:) Dan, sesapa yang rasa nak enroll atau nak datang Trial Session before enrolling your kids to the session, bolehlah call Watie @ 016 20333 40. Our next week theme is about My Sense of Taste! Hmmm.. exciting activities awaits you kiddos ..! I plak yang tak sabar neh! Hahhahaa...

Genius Adam with his mask!
Genius Danial with his mask.
Genius Zaer with his mask.
Genius Hana with his mask.
Genius Aiman with his mask.
Genius Mia with her mask.
Choo Choo Train time!

Ritual Activities- Hugging Teacher sebelum balik!
Memeluk si gebu Aqil yang tantrum on that day, Tak sempat nak ambil gambar Aqil dengan mask. Hu hu ..


*feel free to contact me, Watie @ 016-2033340 for appointment & consultation on early education*

Cant wait to meet the genius kiddos @ GBOB,

1 comment:

awein said...

SALAM WAH BESTNYA..TERINGIN NAK JOIN..