free glitter text and family website at FamilyLobby.com

Jgn lupa melanggan RSS Feed blog ini untuk mendapatkan tips-tips menarik dari Genius Baby On Board.

Masukkan alamat emel anda di sini:




Friday, May 7, 2010

Video - Qarissa Read A-Z & 1-10 @ 22 months age!

Alhamdulillah, @ 22 months age, my dear baby Qarissa dah pun completekan course A-Z dan 1- 10 dia..tak sangka jugak aku, coz all this while, aku tak ajar dia A-Z directly, more to phonics and word reading, tapi due to exposure towards all kinds of DVD's, Q secara tak langsung dah recognize all the letters.

Semuanya bermula bila Daddynya yang duduk dalam kereta, tak tau nak buat apa & Mummy pulak tgh leka beli DVD. So, Daddy amik the travel Magic Board and start to write. Again, Daddy takder idea nak tulis words apa, so secara mudahnya, Daddy terus tulis A. Suprisingly, Q terus baca, and Daddy get excited, tulis pulak B ...then again, Q baca B..sudahnya sampai ke Z si Qarissa ni baca everytime time Daddy dia tulis the letter kat board tu. Hhehehe.. Naik bulu roma Daddy tauuu..

Then Daddy dah tak tahu nak tulis apa lagi, terus letak Magic Board kat tepi but this smart little princess still want to read! Dia amik balik that board & pass to daddy..Daddy try pulak tulis number. Start with 1 until 10... and she read it tooooo!! Wahhh....Happynya Daddy .. heheh..

And 2 days after the incident, we managed to capture the moment Q read A-Z & 1-10..Pandai Daddy Q amik hati Q untuk wat reading session waktu pagi. Tergedik-gedik minah nih semangat nak membaca siap nak duduk rapat-rapat lagi .. :)

Kali nih, Mummy plak jadi cameraman, dan baby Zayra jadi penyanyi latar.. Hahhaha.. yg suara baby baca ABC (kalau korang dapat dengar lah ..versi baby..ahaks!) kat belakang tuh ..suara Cik Zayra kita lah tuh .. ahhaha.. Mummy wat 2 in 1 job ..sambil amik video, sambil dukung Zayra plus Mummy dalam pantang! Power kan Mummy nih ..Power Puff Mummy!! Hahhaha...

Lama gak video nih dalam 5 minit lebey ..so terpaksa masuk kat You Tube .. kalau rajin ..korang layanlah .. hehhee.. :)

My Qarissa Read A-Z & 1-10


*feel free to contact me, Watie @ 016-2033340 for appointment & consultation on early education*

Proud Of My Q's,