free glitter text and family website at FamilyLobby.com

Jgn lupa melanggan RSS Feed blog ini untuk mendapatkan tips-tips menarik dari Genius Baby On Board.

Masukkan alamat emel anda di sini:




Tuesday, July 20, 2010

My 1st Early Childhood Education Seminar @ Wisma Bling Lustre!

Alhamdulillah, dengan limpah kurniaNya, pada 17 July 2010 bersamaan dengan hari Sabtu yang lepas, my new company Genius Baby Resources telah pun berjaya mengadakan seminar kami yang pertama mengenai Early Childhood Education. Aku rasa sungguh seronok dan teruja dengan kehadiran semua participants.

Books & VCD under Genius Baby Resources
Education Games to stimulates your babies & toddlers!

Seramai 22 orang telah pun berjaya menghadirkan diri di seminar yang diadakan buat kali pertama ini. Dan banyak juga emel serta sms yang aku terima dari beberapa keluarga terutamanya ibu-ibu menyatakan betapa kecewanya mereka kerana tidak dapat menghadirkan diri di seminar ini. They really rasa frust, ada yang sampai susu jadi kurang sebab tension tak dapat datang (love u Lis ..next time u datang tau!) Ada yang sedih, siap wat iklan kat blog nak ajak org lain join coz hubby tak dapat teman (thanks Yatie for your support) dan ada yg message berkali-kali to say sorry sebab last minute hubby ajak balik kampung ada urgent matters, sampai suh aku wat personal class utk dia ! (Ila, love u! Aku sungguh terharu!) Hu hu ..sungguh aku rasa terharu dan macam tak percaya dengan sambutan yang diberikan. Sungguh luar jangkaan! Thanks my dear frends .. U're such a wonderful Mom! Semua nak yg terbaik utk anak dia .. & I can really see ur effort towards that .. :)

Suraya & Bart yang sempoi! Lovely couples. Hubby u rock! Hehhe..
Mazlia & her kiddos. Cian Maz kena balik awal coz anak tantrum. Your VCD i bagi kat Kay tau! Hehhee..nanti leh amik ngan Kay ok..:)

From the feedback forms yang aku dapat, kebanyakannya bagi rate 4 & 5, which is BAIK & SANGAT BAIK di bahagian Penceramah, alhamdulillah, suka aku sebab awal2 aku dah bagitau .. aku nak semua ikhlas bagi pandangan, coz I really want to do better next time .. so I need the feed back to improve myself. Ada yang tulis "Good for 1st timer" yang buatkan aku senyum suka...Thanks sangat ( I dont know who u're but it really makes me smile dear) . Yer betul, dah 2 tahun lebih rasanya aku tak buat talk. My last talk masa aku kerja CRONY but talking & training about different things - citer pasal kesihatan dan kecantikan wanita, reshaping undergarments tuh. So this is my 1st time talking on ECE dan alhamdulillah, feed backnya sangat memberansangkan.!

Sebab muka aku huduh bila bercakap, aku letak 2 keping jer! hahhaa.. Menci ahh.. tak dapek nak posing bila org amik gambar time acik ngah bg talk! Hahahhaa..
Sama je aku ngan dinding kan! Wakakaka..

In terms of tempat pun ramai yang puji, they like the place dan persekitarannya, cuma ada yang kata jauh sikit dan susah nak cari sampai sesat. Takper-takper, pasni meh kita glamerkan tempat tuh ramai-ramai, sampai semua 1 Malaysia kenal!!!! Ok tak? Hehehe.. teringat plak dulu on 2006 my hubby tanya - "Kenapa pilih nama domain patiperfume.com? Tak komersial.." Then told him, "Takper, nanti u tgk, i komersialkan dia okeh!"Alhamdulillah, tak sampai 2 tahun, penuh kat internet dengan nama pati perfume. Banyak company tumbuh macam cendawan selling perfume like PFA and claim its PATIPERFUME. Seeeeeeee.. i dah popularkan nama pati perfume tuh walaupun masa nak buat web tuh dulu, i terkial-kial duk pikir design dan masa tuh, nama pati perfume kalau wat searching pun mmg tak jumpa dan takder pun orang pakai.:) Sekarang, bersepah-sepah kan? Well, its good to be the 1st one who venture into the market and after that tengok ramai orang follow the same concept.:) Memang ia satu persaingan, tapi persaingan yang sihat, & PFA is still alive & kicking! Insya Allah...So, my next mission is to popularkan that place... Hehehhee.. best tau ada mission nih .. Coz we will focus on our mission and strive for the best! Why nak POPULARKAN WISMA BLING LUSTRE??? I will tell u in my next entry. Insya Allah. (aduiii..gua banyak hutang entry beb...Perghh!)

Me with Mas
Me with Izzah. Yang, i rasa i ada hutang 1 VCD utk Taqi lah. I letak dia under ur family names, so I terlupa nak bg kat Taqi the VCD. Nanti u say sorry to her kay, maybe i can post the VCD?
Me with Super Duper Papa - Ariff hubby Jegot yg sungguh supportive!

Alhamdulillah, lepas habis seminar, I received lots of emel & sms serta komen2 di FB from my participants. Semuanya puas hati dan rasa seronok. They said that apa yang yang participants nak tau memang I bagi. And they said that aku tak kedekut @ simpan secret utk diri sendiri sebab ada sesetangah speaker yang tak mo share secret dorang. Wa...yer ker? Aku pun tak pasti sebab ni 1st time aku wat seminar berbayar kan. Hehhee. All this while, company yang bayar aku utk bercakap. So, my personal opinion, bila org dah bayar kita, kita bglah yang terbaik, walaupun yang kita share tu mungkin secret, but i believe its an "open secret". Mungkin ada sesetengah yg kita nak share tuh takleh nak share pada seminar tuh coz masa yg limited atau mmg kita nak buat khas utk seminar lain, but during the real seminar, bagi jer lah kaw-kaw. Coz bila kita bagi apa yg participants nak, I believe they will come again to our seminar or bengkel to listen to what we're going to share eventho they need to pay higher price for that. To tell u frankly, there's a lot to share ..and I have difficult time to share it in 1 seminar! Thats y aku kata hari tuh, aku pun tak pasti its mini seminar atau seminar betul. Hehehhe.. Tak kesahlah apa pun istilahnya, yang penting participants happy!

Me with Zuraini & anak2. Alahai Zuraini, aku bg ingat ni ha, aku ada hutang ko RM 20 nih. Adoii...! Lemaunya Watie!
Me with Kak Myza, our SMCS Senior. Anak 4 tapi body maintain hokay. Apa rahsia kak? Hheheh..
Me with Fiza, my silent reader yg sangat supportive with anak yg sangat comel hokay! Still remember Faheem senyum2 kat aku masa aku ngah wat talk. Mesti dia kata, "Apa mender la mak nenek ni bebel2 kat mak ayah aku nih?" Hahhahaa...

Dari feed back form jugak, the participants gave me some ideas & tell me what they want in my next seminar. So, Insya Allah, pasni aku akan sit down & think about all the seminar & bengkel serta workshop yang akan dikendalikan oleh Genius Baby Resources dengan tajuk-tajuk tertentu supaya aku dapat fokus dan bagi yang terbaik untuk semua. Aku tak suka terkejar2 dan cerita semua in 1 time ..As i said, makin banyak aku wat study & research, makin banyak pengalaman yg aku dapat melalui pembelajaran harian with my babies, makin banyak aku nak share, makin pening aku nak selitkan semua in 1 seminar! Sebab nanti dapat sana sikit, dapat sini sikit, dan aku rasa tak puas nanti sebab semua sikit-sikit. Hahahhaa.. At least, bila bincang by topik, leh ah aku wat role play dan interaction with parents dengan lebih banyak sikit. Semua rileks & its like a perbincangan yang akan mendatangkan output yang baik dan bernas serta boleh diaplikasikan bila dorang balik umah. Then I will feel that the money u all spent @ Genius Baby Resources is berbaloi-baloi...:)

Me with Nini yang preggy 5 ++ but still maintain figure! Cayalah yang..! & congrates sebab dah resign & work at home. How nice is that kan kan ?
Me with Hazie. Cian Rayyan tak ikut sama. I ada hutang emel ngan u dear. Jap gi i balas kay. Hhehehe...

Ok frends, till then, sapa yang tak datang tuh, leh share gambar2 yang ada kat sini ok..:) Insya Allah, there will be a lot of bengkel & seminar after this and now, my new website GBOB pun tengah diselenggarakan untuk di naik taraf oleh Cik Jiji kita. Sungguh tak sabar nak lihat hasil kerja Jiji yang mabelesssss hokay. Cantik jer dia buat make over blog orang. I likeeeee.. Yang aku sempat nampak - Hanz punya. Tuh pun sebab Hanz cakap Jiji yg wat. Yang lain aku tak pasti plak sapa yang pernah guna khidmat Jiji. maybe aku tak sempat nak baca blog lately, sampai blog aku pun bersawang-sawang sebab nak fokus on my seminar. Hu hu ..Bad me! Rasa happy gak dapat tolong bisnes member2 erk.. Pasni nak tgk pulak apa yang boleh aku sokong kat Little Mama a.k.a Ros. Maybe leh amik gambar satu family ker? Atau beli baju baby? Atau maybe leh beli nursing blouse kat Nini a.k.a Ummi Khayra ker? Hmmm...bestnya ramai kawan perempuan in business kan! Happy happy ...:)

Me with Ros a.k.a Little Mama. Mentang2 lah aku suka topi Izzah, saja jer Ros tayang2 kat aku. Alahai comeynya Izzah ngan topi tuh! & I managed to give Ros Brainy Baby VCD yg dia takder! Hhehehe.. walaupun Ros kata dia ada semua collections! Hope Izzah suka with that VCD dear!

Till then, will meet u in my next entry kay!!! Muahssss againnnnnn..aku harap hadiah VCD Brainy Baby yang aku bagi pada semua participants yang hadir tuh akan digunakan dan ditayangkan pada anak masing2 yer! Watch with them tau! Hheheh.. yer, memang semua particpants dapat hadiah tau ..:) They get Brainy Baby VCD. I told uols dy kan..all my participants will get MORE than what they invest in my seminar! :)

Me with few of the participants, ada yang dah kena balik coz habis lewat dari jangkaan. :) & me look so weird without my babies, mencinya rasa!!! Macam pengantin tak laku jer duduk ngan tangan kat peha camtuh! Waaaaaaa...I want my Q's!!!


*feel free to contact me, Watie @ 016-2033340 for appointment & consultation on early education*

Lots Of Love,

3 comments:

eRaY said...

waaaaa sedeynye eray tak dapat join.
look forward for your next workshop,
nanti sure bawak rayna & hubby skali
:) nway congratz dear

mRs FaR_eAsT said...

u rocks sis!!!sangat suka ngan seminar hari tu espcially 4 me yg baru terjerumus di alam motherhood...hopefully after diz more seminars to come to upgrade our knowledge...

瑩凱 said...

支持大大~很有啟發性......................................................