free glitter text and family website at FamilyLobby.com

Jgn lupa melanggan RSS Feed blog ini untuk mendapatkan tips-tips menarik dari Genius Baby On Board.

Masukkan alamat emel anda di sini:




Saturday, April 9, 2011

Advertorial: Buaian Aqiqah Untuk Di Sewa.

Salam kengkawan semua, today Watie nak iklankan sikit produk yang berkaitan dengan bayi lah jugak kan ..:) iaitu buaian Aqiqah. :) Kita kan dah biasa sgt dengar Majlis Cukur Jambul, Aqiqah dan sebagainya, memang selalunya dibuat meriah especiallu utk anak sulung .. heheh..just like Qarissa lah ..(masuk anak kedua, mak dia dah letih dah .. terus wat Aqiqah kat Kemboja jer)  .. hahahahhaa.. 


Boleh masuk 2 baby lah .. good for sapa yg ada kembar! Jimat kos!

Dalam banyak-banyak persediaan, mesti yg paling pening adalah buaian untuk anak kita baring kan? Tu lah yg paling orang kita titik beratkan sgt .. nak nampak cantik, molek, comel, gah dan sebagainya .. tapi tu jugaklah yg paling susah nak cari. Masa Qarissa dulu, memang nasib baik sebab arwah mak mertua punya kawan memang ada buaian rotan, dan mak mertua aku memang pandai hias menghias nih, sama ngan adik dia ..:) so memang kerja-kerja tuh suma aku pas kat dorang jer ..:) Nasib baik juga arwah mama pandai dan kreatif untuk designkan kelapa tuh kasik cantik nak letak rambut Qarissa, kalau tak, memang togel jer lah .. aku mana reti nokss! Hhahahaha... salah satu sebab time Zayra aku tak wat cukur jambul adalah sebab mak Zayra ni dah mim alif lam sin, dan juga sebab arwah mak mertua pun dah takder, so org kuat aku dah takder dalam bab hias menghias, plus aku rasa kalau wat kat Kemboja tuh, orang betul-betul miskin dapat makan daging Aqiqah tuh, dan kalau ikut Islam, tuh lah yg sebaik-baiknya, so we decided to take the Al-Ameen package jer lah ..:) 


Hiasan bunga dia pun sgt lawa kan!

But anyway, kalau anak sulung tuh, macam seolah-olah Wajibulngunnah kekdahnya kalau Majlis Cukur jambul nih kan? Hahahhaa..So, skang, sapa nak buat, tak ya pening-pening dah mana nak carik buaian cantik okeh ..meh aku rekomen kawan aku punya buaian nih, memang sangatlah cantik, menarik, tertarik ko memang da'bomb! Hehehhehe...Sib baik aku kenal Ina ni masa dah buat Aqiqah Zayra, kalau tak, terpengaruh gak lah nak buat lagi skali sebab semuanya dah disiapkan dalam pakej yg my Ina bagi nih ..:) 


Besi dia nampak teguh. Ina kata memag besi buaian betul.. Ina menjadi kreatif dgn rekaan buaian nih! :)

Ina bgtau aku, asalnya dia buat this buaian sebab dia pun susah nak jumpa buaian cantik yg dia berkenan, kalau ada pun, harganya Ya Ampun..mmmg mahal, dah macam pelamin kahwin kekdahnya! So, dia pun decide nak buat sendiri, tempah sendiri, dan lepas pakai, bolehlah buat-buat sewa (like what she did now). Kebetulan pulak, Auntie dia kalau tak silap aku, pandai bab hias-menghias niih, so they work together lah kalau ada any tempahan dan sebagainya dari pelanggan. Bagus kan? Harga yang dia letak pun tak lah mahal aku rasa .. oklah kot.. berbanding dgn harga luar. Kalau sapa nak diskaun, kenalah tanya tuan punya buaian terus yerk! Cubalah try-try sebut enius Baby On Board, mana tahu dia bg diskaun extra! Wakakakkaa... 


So, here aku letak gambar2 buaian nih, memang sungguh lovely wei ..design dan gambarnya, memang teringat kenangan meng"aqiqah" kan Qarissa dulu ..ehhehe... gempak gilosss.. ngan mak-bapak hover! Kecoh satu AP ni ha! Wakakka... Anak sulung katakan .. Aku dgn rambut siap set, kemain cun siap letak bunga hokay! Hahhaha... Sabar jer lah! .. So, kalau sapa berminat nak tempah, nak tengok dan nak sewa buaian ni untuk majlis anak masing-masing, bolehlah uols contact Ina di talian yang disertakan di bawah ni ok .. :) Kalau tak nampak aku bg kat sini lah ..senang sikit korang cek - 0126255927 (Ina).


post signature

post signature

No comments: