free glitter text and family website at FamilyLobby.com

Jgn lupa melanggan RSS Feed blog ini untuk mendapatkan tips-tips menarik dari Genius Baby On Board.

Masukkan alamat emel anda di sini:




Friday, July 3, 2009

Welcome Genius Parents @ GBOB Blogspot!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera To All Parents,

First of all, I would like to thank uols for dropping by my new blog that I've created specially for early education. Terima kasih banyak-banyak. I believe mak bapak yang landing kat blog ni semuanya genius2 belaka, dan uols semua nak anak-anak uols bijak & lebih genius dari korang kan? Hehhe..

How's everything started?

I've decided to create a special blog on early education when i get a whelming feedback's from my blogger friends on how i educate my baby girl, name Qarissa. Aku start berblog when my baby is 9 months, & since then, tak boleh berenggang dengan laptop. Hehehe..

Pada awalnya, aku berblog untuk suka-suka, more to diaries about how i raise my baby, her daily & weekly activities & anything related to our daily life as parents. I can imagine how proud my baby will be when she grow older & read all the stories in the blog. I really cant wait for that moment...:) I got addicted with early learning education since Qarissa was born. I want to try & do on all the activities @ technique I learned to her. She's my genius baby in the making lah kiranya ..heheh..jadi bahan eksperimen Mummy nya!

Setiap aktiviti yang tahu & pelajari, aku akan share di blog Qarissa, dan tanpa aku sangka, ramai pula ibu bapa yang melawat blog Qarissa suka dengan apa yang aku kongsikan. Dari hari ke hari, semakin ramai kawan-kawan baru yang aku dapat, mostly Mothers & they really appreciate what I'm doing & sharing. Mereka bagi galakan & puji apa yang aku lakukan ini. Malah, ada ibu yang ingin meminta aku membuat ceramah @ talk tentang early education!! Siap suruh aku buat kelas khas untuk baby-baby & todlers lagi! Wah...tinggi betul harapan ibu bapa ni terhadap aku yer! Sungguh aku amat menghargainya! Selama ni, tugas aku sebagai Senior Exec @ CRONY dulu adalah membuat latihan & ceramah kepada para dealer CRONY seluruh Malaysia tentang pembentukan bentuk badan yang menarik, dan tanpa disangka-sangka, ada pulak yang mintak aku buat talk on education. Hehehe.. Insya Allah, penuh ilmu di dada nanti, aku akan kongsikan pada semua...:)

Qarissa sewaktu berusia 1 bulan setengah. My experiment on Qarissa bermula sejak dia dalam perut lagi!

Secara jujurnya, aku pun rasa sungguh seronok sebab dapat berkongsi ilmu dengan para ibu bapa ini. Bila ada gathering yang dibuat oleh para bloggers, aku mula merajinkan diri berjumpa dengan kawan-kawan baru & makin lama, kawan-kawan makin bertambah. Qarissa pun makin ramai rakan sebaya. Blogging is really GREAT huh? Hehehe..

Makin, lama, makin banyak ilmu yg ingin aku kongsikan especially on education. Blog personal Qarissa pun makin banyak "Label" nya. Bercampur-campur antara personal day life & education. Itu lah salah satu sebab utama aku buat satu blog yang khas on early education supaya anything related dengan education, aku akan postkan entrynya di sini. Mudah untuk ibu bapa mencari maklumat yang di inginkan. :)

Furthermore & the most important here, hehehe... I've decided to become a Freelance Consultant on Early Education. Since it is my passion now, lebih baik aku berkongsi ilmu yang ada dengan para ibu bapa. Walaupun aku ada busines sendiri, tapi aku suka bercerita kebaikan early education pada parents & share the info that they can use towards their children. Income pun dapat, pahala pun dapat ...:) Tuh yang best..

Aku sama-sama menonton Education Program bersama Qarissa. Memang banyak pengorbanan mata & telinga yang telah dibuat sejak Qarissa lahir..Hehehhe

Dan yang paling penting, ia adalah PENGALAMAN AKU SENDIRI. Apa yang aku buat kat Qarissa, itulah yang aku kongsikan kepada semua ibu bapa. Sejak Qarissa lahir hinggalah usianya 1 tahun 1 minggu (pada hari aku mencipta blog ini, heheh), itulah yang aku kongsikan kepada semua. Ilmu yang aku rasa bermanfaat yang telah aku lakukaan sendiri kepada anakku! REAL TESTIMONI tau! Hehehe..

So, to all parents yang mengikut blog ini, sekiranya anda berminat dengan program-program yang ditawarkan, jangan segan silu untuk call aku a.ka. Watie @ 019-2371229 bagi mendapatkan maklumat lanjut. I'm happy to help uols. Insya Allah, benda yang baik, kita kongsi sama-sama ok. In terms of price, dont worry coz semuanya boleh dibuat secara ansuran. Semua orang MAMPU, dari yang bergaji sekecil-kecilnya hinggalah sebesar-besarnya, semua pasti MAMPU mengenepikan sedikit wang gaji setiap bulan untuk masa depan anak. Percayalah, ianya memang berbaloi & yang paling penting, kita sudah menjaga & menjalankan AMANAH ALLAH sebaik mungkin.

Happy Qarissa while watching Education DVD


*feel free to contact me, Watie @ 016-2033340 for appointment & consultation on early education*


Excited About Early Education,

9 comments:

defina said...

watie,
sblm dtg sini aku mmg org MAMPU tapi skrg org biaser dah....hahaha

pepun2 tahniah atas usaha ko, aku support ko 200% dan lebih lagi.... go go chaiyok my dear friend!!!

me n de alisha said...

wah memang suport 100% usaha murni watie ni...terharu dengan kesungguhan yang di pamerkan (huhuhu ayat skema)...Anyway watie program yang bagaimana yang dimaksudkan oleh wati ni??cam blur sikit lah??

Watie Aziz said...

Naimah ..hahaha..gelak aku dengar ..btol gak yerk...mmg MAMPU ko dulu ..takper2 ..nanti balik Malaysia ..mmg MAMPU menunggu!! hheheh..kerja hang tak ke mana2 ..(kalau ko nak kerja balik ah yang ..heheh)

Watie Aziz said...

Mummy Alisha,tq so much dear ...dun worry yang ..yg i share kat sini adalah info2 & produk2 yg i ajar Q. buku, board games, stimulation. nanti i masukkan dalam nih.hehehe.. dont worry kay ..

me n de alisha said...

ok...TQ watie

Watie Aziz said...

U're most welcome dear ..:)

~~@lyci@~~ said...

salam watie..
seriusly I mmg tak pernah jumpe lg blog mcm ni.. yg byk beri infomasi ttg parenting and for baby.. I suka sgt bila bc blog u.. terus jer i call u haritu (remember me, Azura from putrajaya..)..

hope lepas ni I akan jd u sbg panduan utk i ajarkan pd anak I.. yelah kt kan takde xperience.. so, mmg i selalu buat rujukan kat website mcm ni.. I hope my Adam can be genius and behave like Qarissa.. thanks a lot wati..

if, u don't mind I nak exchange link dgn u.. so, any latest info I can get from your blog.. and hope u can invite me if u have any education program with the babies..

TQ.

Watie Aziz said...

Hi Azura, sure i ingat u ..ehhehe..i can see that u really want to give ur best to ur baby.Congrats to u ...:)

I pun new mummy yang ..Qarissa is my 1st baby. hehhe..no worries dear, i akan share what ever info yg i ada untuk tatapan semua mak mak yg concern like u ...hehehe..tak lah pandai sgt ..but as mother, i want the best for my dotter & i rasa semua mak-mak pun camtu kan ..

so whatever i wat adalah dr pandangan seorang mak yg nak semua yg terbaik utk anaknya ..hehe..

keep in touch kay azura ..tq for ur lovely comments ..make me wanna work more!! hehhe

Watie Aziz said...

Ops..lupa nak bgtau ..i dah link u azura, & if i tau anything related to education program ..i will let u know kay ..:)