free glitter text and family website at FamilyLobby.com

Jgn lupa melanggan RSS Feed blog ini untuk mendapatkan tips-tips menarik dari Genius Baby On Board.

Masukkan alamat emel anda di sini:




Thursday, December 23, 2010

Sekitar Shooting Pa&Ma @ GBOB & SB


Hari Rabu yang minggu lepas merupakan satu hari yang sibuk tetapi menyeronokkan bagi  Genius Baby On Board. Ini merupakan kali pertama pihak kami berkoloborasi dengan pihak Scriptory BoxBling BuubiesMy Shaklee Store dan Butik Adrinis untuk siaran iklan bulan Februari @ Pa & Ma. Excited jugak sebab pengambaran akan dilakukan di GBOB & SB.

Getting ready to shoot @ GBOB

Getting ready to shoot @ Scriptory Box

Pepagi kul 7am lagi aku dah tercatuk kat opis. Aku htr hubby ke opis dan kemudian terus ke ofis. Seronok gak sekali sekala kuar awal yerk. Heheeh.. Dah nak dekat 3 tahun jarang kuar awal kekdahnya, tu yg teruja. Ekekek..Nyaman jer rasa jalan tak jem wei!

Raudah a.k.a Ummi Salsabila selaku model tervogue pada hari tersebut. Curlass ko nyahhh!






Team Pa & Ma dtg dlm pukul 10 am. Sementara menunggu, aku buat ah kerja2 yg tertangguh tu. Tak lama pastu, semua model2 utk baju Adrinis dan duta pemenang Bling Buubies pun sampai. Cun-cun semua wei.. Baik mak org baik anak dara. Vast koooo.. Dorang berstesen di GBOB utk tukar baju dan mekap sebelum turun ke SB to shoot.

Hahahaa.. Owner Adrinis yang dah tukar kerjaya jadi babysitter pada modelnya! 
 Dari luar, terus masuk ke seminar area.. ahaks ..anak model nak mak dia gak! nak nenen katanya ..:)
 Wah ..bergaya betul Odah dengan baju Adrinis. Kasut yg "mahal" tuh ..ekekeke.. matching kan?

Lepas shoot kat SB, naik atas shoot kat GBOB pulak. Aku tumpang tgk dan dgn poyonya ajar bergaya kat model. Macamlah bagus sgt aku nih nak jadi model kan. Model pencen tak laku gamaknya.. siap bagi pinjam kasut kat model, kebetulan ada kasut yg baru dan belum pakai mmg aku simpan kat opis (tak tahu apa motip simpan kasut dalam almari kat opis.. Hhahaha..) Wakakkaka..Sempat gak aku shooting gambar produk Brillkids untuk dimasukkan dalam iklan 2 Majalah Pa & Ma tuh nanti. Korang semua jangan lupa beli Majalah Edisi Februari 2011 okeh!

Produk Brillkids yang diambil oleh aku sendiri, sebab tu tak cun! hhahah.. kalau camera mahal abang photographer P & Ma .. mesti cantik ..ahaks!

Pastu lama we all berborak ngan kak Ita dan Kak Mashita yg masing2 dari majalah Pa&Ma dan Nur. Baik sgt dorang tau. Very supportive towards new company like us. Bagi idea on how to market our product & service using their platform.

 U.S membetulkan posisi. Lawanyaaa.. kasut! (Kata U.S di dalam  hati...) Ekekekeke...
Posing tak tahaaannnn dari US.. santek kan..?

Sempat la aku berkongsi idea dgn Kak Ita pasal perancangan GBOB dan MySuperkids nak mengadakan perjumpaan dengan ibu bapa yg mempunyai anak istimewa tak kisahlah dari segi fizikal atau mental sebagai akviti bulanan sebagai salah satu cara untuk kami berkhidmat pada masyarakat.  Kami nak jadikan aktiviti ni 1 bulan sekali atau 2 kali bergantung pada kesibukan peserta. We need the public to support us by giving this information to the public terutamanya mereka yang tak pandai berinternet dan tak tahu wujudnya a small but effective support group untuk memberikan semangat dan motivasi pada mereka. sapa yang akan bg motivasi dan support tuh? IBU KEPADA ANAK-ANAK ISTIMEWA @ CACAT  ni lah yang akan bg motivasi. Me & Lyna. Sebabnya mudah. Kita yang ada anak istimewa tuh, kita lebih paham perasaan mereka. Orang luar mungkin boleh cakap dan bg semangat dengan cara yang macam mana sekalipun, tapi mereka tak mengalaminya sendiri kan? Jadi, me & Lyna personally rasa inilah tanggungjawab yang patut kami lakukan untuk masyarakat di luar sana. Sebab tuh kami nak kengkawan blogger kami support kami dengan memberikan maklumat pada sesiapa yang uols kenal, tak kesah saudara atau kawan-kawan tentang apa yang bakal kami lakukan tahun hadapan. :) Boleh kan geng?

Kak Ita & Kak Mashita yg sangat best dan baik hati..
 Duta Bling Buubies bersiap sedia untuk sessi pengambaran

You know what friends? Aku menulis entry ni SELEPAS habis Karnival 1nita ,entry terlambat namanya ..hu hu ..but I learn a lot this 2 days. I met macam2 orang yang semuanya baik-baik sahaja. Ia membuatkan me & Lyna semakin bersemangat nak buat this public servis as our monthly agenda. Kenapa??? Nanti aku ceritakan dalam entry yang lain ok ..:) Ia sememangnya membuka minda & I really feel the urgency to do this! In the meantime.. korang layan dulu gambar2 sekitar shooting nih okeh!

US dengan Adam @ SB:) Banyak baju dorang kena pakai..
Inilah duta Bling Buubies 2011 - Harlinda:) Congrates dear ..macam2 baju dia tukar hari tuh! Vasttt!

post signature



Great, Great, Great!!!
post signature

No comments: